Nasi van bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst, courgette spaghetti, bloemkoolpizza. Je ziet steeds meer van deze alternatieven voor koolhydraatrijk producten, zoals pasta en rijst in de supermarkt, die ze hebben vervangen door groente. Vind je het lastig om voldoende groente per dag binnen te krijgen? Dan zijn deze producten een ideale oplossing om meer groente binnen te krijgen. Vervang in dit geval de rijst door de bloemkoolrijst, voeg er nog wat andere groente, kruiden en kip aan toe en tadáá, een super makkelijk en gezond recept boordevol groente. 

Recept

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
400 gram bloemkoolrijst
400 gram kipfilet
250 gram Chinese roerbakgroente
1 rode peper, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Scheutje ketjap
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
4 eieren

Voor de satésaus:
2 flinke eetlepels pindakaas 100%
50 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk bv. amandelmelk)
Scheutje ketjap
Beetje peper

Zo maak je het:
1. Verhit olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper kort. Voeg de kipfilet eraan toe en bak mee totdat het gaar is.
2. Voeg de ketjap en de kruiden toe en bak even mee.
3. Voeg als laatste de chinese groente en de bloemkoolrijst toe en roerbak alles goed door totdat de groente beetgaar is.
4. Maak ondertussen de satésaus door de melk, pindakaas en ketjap in een steelpannetje licht te koken. Roer goed door en klaar is de satésaus.
5. Bak de ei in een koekenpan.
6. Serveer de nasi met de satésaus en het gebakken ei.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde
Calorieën: 442 kcal
Koolhydraten: 17,2 g
Eiwitten: 44 g
Vetten: 20,6 g
Vezels: 4,9 g