Mylogenics

Mylogenics is een zeer effectieve test- en behandelmethodiek bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering, maar ook preventief kan het worden ingezet om blessures te voorkomen. Met de spiertesten sporen we binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. 

Hierdoor pakken we de oorzaak van het probleem aan in plaats van het gevolg. Bij 80% van de blessures is het namelijk zo dat daar waar je pijn hebt, niet de oorzaak van de klacht zit. Wanneer de behandelaar weet welke spieren de zwakke schakels zijn, kan hij hier specifiek op behandelen. Dit kan de release techniek zijn óf juist het sterker maken van de spieren door middel van krachtoefeningen
.

 

DE UNIEKE REVALIDATIE & BEHANDELMETHODE VOOR ALLE SOORTEN (CHRONISCHE) BLESSURES

‘Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve technieken uit verschillende behandelmethoden over de hele wereld.’

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een Mylogenics behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De behandelaar evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld.
Tevens zal de behandelaar diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren.

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld 30 – 40 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verbeteren van (chronische) klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven. De behandeling wordt over het algemeen gewoon uitgevoerd door de kleding heen.

Sabine de Jong

Mylogenics behandelaar & trainer
sabine@yourbodytec.nl